Kérdések-Válaszok

Napelem rendszerekkel kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok .

 

napelem felszerelése
napelem felszerelése

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor érdemes napelem rendszert szereltetni ?  

-Bármelyik évszakban érdemes telepíteni,az áramszolgáltató úgyis éves elszámolásban számol el velünk,tehát ha pl.: márciusban szereltetjük fel a napelemes rendszerünket akkor a következő év márciusában lesz az elszámolás. Egyszóval teljesen mindegy az időpont.

 

Mi a teendőm ha napelemes rendszert szeretnék ?    

-Keressen minket elérhetőségeinken néhány kérdés után készítünk egy előzetes árajánlatot . Ha ez megfelel önnek akkor kollégánk előzetesen egyeztetett  időpontban felkeresi önt a helyszínen ahol minden részletet egyeztetve tudjuk az ajánlatot véglegesíteni. Mi a helyszínen elintézünk mindent még az engedélyeztetéshez szükséges dokumentumok kitöltését is önnek ki sem kell mozdulni a lakásából .

 

Mit kel intéznem az áramszolgáltatóval ? 

-Önnek semmi tennivalója nincs ,mi mindent elintézünk a tervezéstől az engedélyeztetésig ,önnek csak alá kell írnia az előkészített papírokat.

 

Mennyi idő alatt térül meg a napelem rendszer ára ? 

-Mostani energia árak mellett számításaink szerint 8-11 év a megtérülési idő.

 

Sérül a tető borítása vagy a cserép  a napelemek felszerelésénél ? 

-Nem abszolút nem sérül a tető, a speciális rögzítésekkel minden tetőre kínálunk profi megoldást

 

Mennyi a napelemes rendszerek élettartama ? 

-Előzetes számítások alapján min 25 év a napelemek élettartama.

 

Napelemek telepítése

 

Nem tudja egy esetleges jégverés összetörni a napelemeket ? 

– Nem,mert a napelemek felülete speciálisan kialakított 3.6 – 4 mm közötti vastagságú biztonsági üvegből készül,ezáltal abszolút ellenáll a természet viszontagságainak.

 

Milyen karbantartást igényel a napelemes rendszer ?

-Semmilyen karbantartásra nincs szükség,mert nincsenek mozgó-kopó alkatrészek,bár javaslatom szerint 2-3 évente érdemes átnézni a tetőre rögzített modulokat és az esetleges tisztítás is elvégezhető.

 

Mennyire megbízhatóak a távol keleti napelem modulok és inverterek ? 

-Nagyon sok fajta távol keleti termék van a piacon ezek kb fele gyenge minőségű megbízhatatlan műszaki cikk,de itt is létezik kifogástalan magas minőségű alkatrész . Általában az árak tükrözik a minőséget !Az általunk forgalmazott távol keleti márkák abszolút megbízható termékek ez a folyamatos minőség ellenőrzésnek is köszönhető ,mind bevizsgált és CE jelöléssel rendelkezik erre természetesen garanciát vállalunk .

 

Mennyi garancia van az inverterekre és modulokra ? 

-Minden termékünkre alapból 5 év teljes körű garanciát vállalunk. Az invertereknél típustól függően felár ellenében ez meghosszabbítható akár 25 évig.

A napelemekre 10 év teljes körű garancia vonatkozik . Illetve teljesítmény garanciát adunk ,10 év ,hogy 95 %, 20 év  hogy 85 % marad a teljesítménye.

 

napelem felszerelése
napelem felszerelése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fel tudom én magamnak szerelni a napelemeket ? 

-Biztos rendkívül sok ember érez magában annyi önbizalmat ,hogy neki álljon felszerelni egy napelemes rendszert,de ezt senkinek nem ajánlom ,mert a helytelen szerelésből akár jelentős anyagi kár is keletkezhet ! Gondolok itt pl.: a napelemek és az inverter beüzemelésére ,illetve más rendkívül fontos apró momentumra !

 

Hogyan méri a szolgáltató az általam termelt és a hálózatba visszatáplált energia mennyiségét ? 

– Egy speciális oda-vissza mérő villanyóra méri a vételezett és a hálózatba vissza juttatott áram mennyiségét.

 

Hogyan tároljuk a napsütötte nyáron megtermelt áramot a hosszú téli estékre ?

-Mi sehogy nem tároljuk ,hanem az áramszolgáltató számunkra akkumulátorként működő rendszere nyáron felveszi télen leadja nekünk a megtermelt energiát,ezt az éves elszámolásnak köszönhetően mi nem vesszük észre.

 

Áramszünet esetén a mi lakásunkban  lesz áram ? 

-Nem,nekünk sem  lesz áram,mert a mi rendszerünk hálózatra visszatápláló rendszer és az inverternek szüksége van a hálózati csatlakozásra,és áramszünet esetén az inverter biztonsági okokból leválik a közüzemi hálózatról.

 

Létezik olyan megoldás amihez nem szükséges a közüzemi villamos hálózat?

-Igen  ,létezik a sziget üzemű napelem rendszer a megnevezése ,itt a megtermelt és el nem használt energiát nem a közüzemi hálózatba tápláljuk be hanem akkumulátorokban tároljuk.Ennél a rendszernél mindenképpen figyelembe kell venni hogy bizonyos időközönként szükség van az akkumulátor cseréjérére,egy kissé túlméretezett rendszerrel a csere intervallum kitolható.

 

Mikor várható támogatás lakossági napelem rendszerekhez ?

-Lakosságnak már elég régen nem volt és tudomásunk szerint a közeljövőben nem is lesz támogatás a napelem rendszerek megépítéséhez.

 

Mi a különbség a napelem és a napkollektor között ?

-A napelem villamos áramot termel a napkollektor pedig meleg vizet állít elő a napenergia hasznosításával.  Mi kizárólag az első típust szereljük .

 

Remélem sikerült az Önökben felmerülő kérdésekre kielégítő választ adni  . Az  itt nem található kérdések megválaszolásában állunk rendelkezésére ,kérdezzen bátran elérhetőségeinken.