Hálózatra tápláló napelem rendszer

A hálózatra tápláló napelem rendszer működése

 

Hálózatra tápláló napelem rendszer működése
Hálózatra tápláló napelem rendszer működése

 

 A hálózatra tápláló napelem rendszer főbb alkatrészei :

1, Napelem modulok

2, Inverter

3, Lakásban elhelyezett elosztó doboz

4, Villamos fogyasztók

5, Oda-vissza mérő óra

6, Nyilvános villamos hálózat

 

 

 

A napelem rendszer működése röviden  : A tartószerkezettel  a tetőre rögzített napelemek  speciálisan kialakított  felülete által termelt villamos áram  egy  átalakító  berendezésbe, az úgynevezett   inverterbe  jut, ez  a villamos szerkezet a napelemek  által  termelt  egyenáramot  átalakítja  váltakozó árammá ,  / 220/380 V   50 Hz / ezáltal alkalmassá  teszi  azt  a villamos berendezéseink működtetésére .

A hálózatra tápláló napelem rendszer alkatrészei :-Napelem – Inverter – Napelem tartó szerkezet – Kábelek – Csatlakozók – Túlfeszültség védelmi berendezések

 A napelem rendszer     által termelt és már átalakított  de fel nem használt villamos energiát  az energiaszolgáltató által felszerelt kétirányú   oda –vissza mérő  villamos mérőóra   regisztrálja,  hasonlóan  az eddigi fogyasztásmérőhöz. Ennek a speciálisan kialakított  mérőórának azonban  két  funkciója  van, egyik a napelemek  által  megtermelt és  a hálózatba visszatáplált villamos energiát, a  másik  a hálózatról vételezett  villamos energiát  méri.  A fogyasztást évenkénti  leolvasással,  szaldós  módszerrel állapítják  meg, a két számsor közötti különbségéből számolják ki a villanyszámlánkat . Ideális esetben ez nagyon közel van a nullához.

A napenergia mindenki által használható energiaforrás, ha ezt használjuk tudatosan óvjuk a környezetünket !

A hálózatra tápláló napelem rendszer nem igényel különösebb karbantartást,  nincsenek mozgó,kopó alkatrészek, nem kell számolnunk üzemeltetési és karbantartási költségekkel. Bár javaslatom szerint néhány évenként érdemes átnézni a napelem modulokat ,azok rögzítését ,ilyenkor elvégezhető az esetleges tisztítás is.

A napelem modulok várható leadott teljesítménye  jól prognosztizálható a meteorológiai megfigyelések alapján , az egyéb fizikai adottságok (gondolok itt tájolás és dőlés szög) ismeretében a megtérülés  előre kiszámolható.A mostani árakon számolva minőségi anyagokból összeszerelt hálózatra tápláló napelem rendszer megtérülése támogatás nélkül rendszer alkatrészektől függően  kb. 8-10  év.

 

 Kérje ajánlatunkat itt

Függetlenség  a folyamatosan növekvő / bár most választási húzásként csökkenő /villamos energia áraktól.

A napelemes rendszerek bárhol telepíthetőek lapos vagy ferde tetőre, melléképület vagy garázs tetejére vagy függőleges oldalára és természetesen szabad földre ,a hely adta adottságokat kihasználva. Természetesen mindenfajta tetőre telepíthető napelem rendszer, legyen az cseréptető, palatető, zsindelytető, lemeztető vagy a tetőfedés bármilyen változata. Mindenre van kidolgozott rögzítő szerkezet.

Korlátlan lehetőség mert a napenergia emberi léptékkel mérve kimeríthetetlen energia forrás !